Prebavne težave našega mačkona - podvojeno

neaktualne in izpete teme

Moderator: Babyjazz

Prebavne težave našega mačkona - podvojeno

OdgovorNapisal/-a *Muc » Pe Sep 11, 2015 2:21 pm

Sporočil: 1


Email


Prebavne težave našega mačkona
« : Danes ob 13:35:18 »
Odgovori s citatom
Pozdravljeni vsi!

v sredini avgusta smo posvojili mucka iz zavetišča. Pred odhodom so mi povedali, da je imel občasno malo driske - včasih je bilo okej, pol ne, pol spet okey... Muc je bil že "spakiran", pogodba že spisana, hčerki in mi2 s partnerjem navdušena nad novim članom. Glede na to, da imam od otroštva vedno kakšnega mucka se mi to ni zdel velik problem, ponavdi če je že imel muc prebavne težave je to v nekaj dneh prebolel in se je uredilo.

Uglavnem, težav zdaj po 3 tednih še kar ni konca. Muc je pa sicer notranji. Ni tako, da bi mu uhajalo, vendar je blato ves čas mehko oziroma občasno tudi bolj tekoče. Ni še bilo, ko je bil na potrebi kot bi moglo biti! V začetku septembra je bil na 3 cepljenju Biofel PCH (2 sta bila že prej v zavetišču) in sredstvo proti notranjim in zunajim zajedalcem (Broadline). Ker se po enem tednu ni izboljšalo, sem šla do veterinarja po probiotično pasto Lactierm Vit. Zamenjali smo tudi brikete, namesto vrečke zadnje 3 dni je riž s kuhanim piščancem. Prav tako sem mu celo skuhala kamiličin čaj (ki ga je fulll pil). Danes je 5 dan odkar mu dajem pasto in ker stanje ni v redu, je danes dobil antibiotike za 7 dni + bo imel le dietne brikete. Blato je še vedno mehko, morda je le količinsko manj.

Sicer je muc ješč, pije, je igriv, zvedljiv, ko ga božamo prede in pride v naročje. Vsi smo se navezali nanj, tudi on se (vsaj zdi se tako) v redu počuti. Ima svoje prostore, praskalnik, dekco na kavču kjer je najraje, otroci ga tudi ne gnjavijo preveč - jih je treba malo ustavit, vendar... ima svoj mir.

In imam vprašanje: ali morda ima kdo kakšno podobno izkušnjo in kako ste to rešili? Ali nasvet, idejo?

Gre tudi zato, pa ne me narobe razumeti - Sprejemam vso odgovornost za muca, tudi delam vse kar bi mu pomagalo. Tudi hrana je ves čas višje kakovosti iz specializiranie trgovine za živali. Je pa problem, ker se zdaj že vleče dobre 3 tedne in seveda, ko opravi se hitro zgodi, da revež tudi stopi notri in ima to na tačkah (wc mu čistim 2x dnevno) in seveda maček kot maček gre povsod. Ko nas ni doma tudi na pult. Otroci pustijo vrata odprta in gre v sobo in skok na posteljo. Ni problem meni očistit, razkuževati in vse to, saj to počnem že odkar je prišel. Vendar tega ni konca. Nočem in bojim se, da to gre na koga od nas predvsem!

Razlika je ali to traja par dni, 1 teden ali celo 2. Pri nas je pa že krepko čez. In še mislimo vstrajat, saj ko smo se odločili za posvojitev, je bila z vsemi nameni. . Mislim, sem v takem položaju, kako naprej, če tudi to ne bo pomagalo? Saj mi je jasno, da lahko žival zboli in vse. Po naravi človek razmišlja drugače, kadar dobi žival že v začetku s težavami ali te nastanejo po določenm času, prej pa je žival bila zdrava. Potem nekako veš, da če je bila zdrava je več možnosti, da se bo podzravila. Tukaj pa ne veš, ali se bo to vleklo še nadaljnih več mesecev, ali je pa celo možno, da bi imel celo življenje težave s prebavo. Ali ima morda kakšnega zajedlaca - ali je to nevarno za ljudi?!?!?! Denarja za kakšna draga zdravljenja ali raziskave vzroka res ni, tako da prosim za kakšen nasvet, s čimu je dobro poskusit, kakšna priporočila, na kaj naj bomo pozorni. Hvala!
*Muc
 
Prispevkov: 2
Pridružen: Pe Sep 11, 2015 1:50 pm

Vrni se na Arhiv

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron