Moje ¨mačje življenje¨

peripetije, vragolije, miti in legende...

Moderator: Babyjazz

Moje ¨mačje življenje¨

OdgovorNapisal/-a .anaBanana. » Sr Dec 31, 2008 12:38 am

Že ko sem bila čisto majhna sem večino časa preživeLa ob mačjih prijateljih. Čeprav doma v mojem otroštvu nismo imeli muck, sem večino časa preživela ob igranju s sosedovimi mucki. Božala sem jih in jih držala v naročju ( to mi sedaj pripoveduje mami ) in se igrala z njimi. Tako se mi je že kot majhni punčki prijel vzdevek ¨mačja mama¨

Pa vendar doma nismo imeli muck, vse do mojega desetega leta, ko sem že polovico svojega življenja trdno vztrajala, da bi kupili mucko. Tako se je mojim staršem le malo ogrelo srce in kmalu smo dobili muco Lolo. Bila je muca z zavetišča Gmajnice, tigraste barve z velikimi zelenim očmi. Imela je dolgo dlakoo in bel ¨slinček¨ pod bradico. Ne morete si predstavljati, kako sem jo imela rada! Vendar pa naša hiša stoji nedaleč od prometne ceste, ki jo je naša muca velikokrat prečkala. Po dobrem letu bivanja pri nas se je nekega dne po sprednjih dveh nožicah ¨privlekla¨ do doma. Takoj smo jo odpeljali k veterinarju in ta je predlagal uspavanje, saj je imela polomljenih kar 18 kosti. :cry: LoLa.vedno te bomo imeli radi!!

Vendar to ni bil edini razlog, ki me je pretresel. Lola se je nekega dne vrnila domov, umazana od nafte. Takrat me je preletel sum, da so bili za to dejanje krivi naši sosedje, ki jim mačke niso pri srcu. Pa vendar v to nisem bila prepričana, dokler nismo čez eno leto dobili še eno muco, po imenu Liza. Dobili smo jo po naklučju, ko je neka gospa našla zapuščene mucke ob cesti in ena izmed njih je bila tudi Liza. Bila je neizmerno prijazna in plaha muca, po izgledu podoba Loli. V svojem mačjem življenju je imela izredno veliko zanimivih dogodkov. Od tega da je vse dneve čakala ptičke v ptičji hišici, do tega da je tri novoletne dni preživela zataknjena med deskami. Res smo mislili da ima, kot pravijo za mačke, 9 življenj. Vendar se je po letu in pol tudi njeno življenje končalo nekega deževnega dne, ko se ni več vrnila domov. Tako smo jaz in moji starši vedeli, da imajo sosedje prste vmes, saj je naša muca pogosta prečkala njihovo trato, česar pa oni niso marali ( Če bi lahko naučila muco, bi ji rekla, naj ne prečka tiste trate. amPak muc, se nažaLost ne da naučii vseh stvari ) Le oni so bili najverjetneje razlog za smrt muc, ki jih je pred mnogo leti imela moja babi. Liza! Vedno te bomo nosili v srcu!

Smrti muc nismo dolgo časa preboleli. Mami ni želela kupiti nove muce, saj se je bala, da bo njena usoda podobna kot Lizina. Vendar moja ljubezen do mačk ni ugasnila. Ko je bil čas razstav mačk v Ljubljani, sem prepričala mami in odšli smo pogledati pasemske muce. Le te so me ZELO navdušile, posebno pa pasma Ragdoll. Ker le te mačke večino svojega življenja preživijo v notranjih prostorih ni bilo strahu, da bi se njihovo življenje končalo pri sosedih. Tako smo (sem) se posvetovali na internetu in zbrali denar za nakup muce. Tako je k nam prišla ragdollka Abby Rose oziroma Bibi, kot sem jo kasneje poimenovala. Ta pri nas biva že 2 leti in je najprijaznjša muca v mojem življenju. Je krem barve z očarljivo lepimi modrimi očmi. Njena dlaka je zelo dolga in mehka kot svila. Obožuje poležavanje na strehi terase in človek se vedno nasmeji ob njenih dogodivščinah. Zelo je navezana na ljudi, posebno name in me spremlja kamorkoli grem. Včasih gre celo istočasno na stranišče z mano. Mami velikokrat pravi, da je Biba naš mali kuža. Je res nežna muca in celo moja mlajša sestrica je ob njej izgubila strah pred mucami. Vedno se rada igra, še posebaj pa obožuje puhaste reči in majhne žebljičke, za katerimi divja po celem stanovanju. Še posebno rada pa ti da tudi poljubček. Človek jo preprosto mora imeti rad !!

Slike muce Bibi si lahko pogLedate na tej strani

http://sl.netlog.com/anaVELIKI/photo/setid=60306

skupi sem spacala: ana
.anaBanana.
 
Prispevkov: 11
Pridružen: To Dec 30, 2008 10:38 pm
Kraj: Dobrova

OdgovorNapisal/-a meæka » Sr Dec 31, 2008 10:41 am

Zakaj pa sosedov niste prijavili? :shock:
Mačka je stvar ugleda!
meæka
 
Prispevkov: 224
Pridružen: To Jun 17, 2008 2:17 pm
Kraj: -zaradi varnosti prazno-

OdgovorNapisal/-a VolkD » Sr Dec 31, 2008 11:43 am

meæka napisal/-a:Zakaj pa sosedov niste prijavili? :shock:

Zato ker so sosedi. Sosedov si ne moreš izbirati. Prijatelje si lahko. Na sosede si tako rekoč obsojen.
Imeti slabe odnose s sosedi pomeni imeti konstantno še večje probleme.
Uporabniški avatar
VolkD
star maček
 
Prispevkov: 665
Pridružen: So Maj 17, 2008 1:01 am
Kraj: Okolica Divače

OdgovorNapisal/-a meæka » Sr Dec 31, 2008 1:09 pm

Ampak, a ni smrt mačke resna zadeva?
S takšnimi sosedi, ki ti ubijejo mačko že imaš zelo slabe odnose.
S takšnimi sosedi pač dobrih odnosov ni mogoče imeti, naredili so kaznivo dejanje in to ne kar neko; takšne, ki naredijo kaznivo dejanje pa se prijavi.
Mačka je stvar ugleda!
meæka
 
Prispevkov: 224
Pridružen: To Jun 17, 2008 2:17 pm
Kraj: -zaradi varnosti prazno-

OdgovorNapisal/-a .anaBanana. » Sr Dec 31, 2008 3:34 pm

ja. popoLnoma se strinjam z meæka. To je res kaznivo dejanje in mačka je res stvar ugleda. Tudi sama sem želela prijaviti sosede, vendar pa nisem imela nobenega trdnega dokaza. Da so prav oni ubili našo muco sem lahko le sklepala. Še večja žalost pa je, da imamo dva soseda, ki muc ne marata. In to se mi zdi zelo žalostno, saj so mačke le živali, ki se jih NESME pokončati le zato, ker se sprehajajo čez tvojo ¨najlepše¨ postriženo travico.
In večina od vas se najverjetneje sprašuje, zakaj sem sklepala, da so oni ubili našo mačko. Če vam omenim le to, da so po celem vrtu nastavljali strupene bombone za muce, da so se smejali, ko si je naša muca zataknila tačko ob njihovo ograjo, da je moja babica pred desetimi leti slišala poslednji mijauu in nato pok prav zraven njihove hiše, da so prišLi celo do nas in nam rekLi, da jih motijo naše muce. To vam lahko vse pove. In menim, da je to res veLika žalost. In točno to drži, kot pravi volkD. Sosedov si nažalost ne moreš izbrati. In če bi imeli slabe odnose z njimi bi imeli še večje probleme.
.anaBanana.
 
Prispevkov: 11
Pridružen: To Dec 30, 2008 10:38 pm
Kraj: Dobrova

OdgovorNapisal/-a meæka » Sr Dec 31, 2008 4:45 pm

No, brez dokazov je težko, tudi ko gre za ljudi, ampak to, da nastavljajo strupene bonbone pa je dokaz trden dokaz!-slikali bi te bonbone kako jih
sosedje nastavljajo, in potem bombone pobrali in nesli na analizo, da se
prepričajo da so strup.
Mačka je stvar ugleda!
meæka
 
Prispevkov: 224
Pridružen: To Jun 17, 2008 2:17 pm
Kraj: -zaradi varnosti prazno-

OdgovorNapisal/-a corleone » Sr Dec 31, 2008 4:47 pm

Že pred smrtjo prve mucke bi morala vedeti, da je za mačka najbolš če živi izključno notr v hiši in ne leta okol.... sploh, če praviš kako prometno cesto imate poleg...

Sosedje so pa za pretepst :evil:
Uporabniški avatar
corleone
 
Prispevkov: 189
Pridružen: Sr Nov 19, 2008 8:23 pm
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a meæka » Sr Dec 31, 2008 5:09 pm

corleone napisal/-a:Sosedje so pa za pretepst :evil:


Stvari se ne rešuje z nasiljem, a z drugačnimi sankcijami;
v razvitem svetu živimo.
Mačka je stvar ugleda!
meæka
 
Prispevkov: 224
Pridružen: To Jun 17, 2008 2:17 pm
Kraj: -zaradi varnosti prazno-

OdgovorNapisal/-a corleone » Sr Dec 31, 2008 6:46 pm

meæka napisal/-a:
corleone napisal/-a:Sosedje so pa za pretepst :evil:


Stvari se ne rešuje z nasiljem, a z drugačnimi sankcijami;
v razvitem svetu živimo.


Sej vem... ampak, če bi mi nekdo namerno mačka zastrupu bi se mi stemnil in potem ne odgovarjam zase...

No ampak moj je noter na varnem in do tega ne bo prišlo...
Uporabniški avatar
corleone
 
Prispevkov: 189
Pridružen: Sr Nov 19, 2008 8:23 pm
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a .anaBanana. » Sr Dec 31, 2008 8:52 pm

corleone napisal/-a:Že pred smrtjo prve mucke bi morala vedeti, da je za mačka najbolš če živi izključno notr v hiši in ne leta okol.... sploh, če praviš kako prometno cesto imate poleg...

Sosedje so pa za pretepst :evil:


Ja, vem da bi bilo pametno, da bi moja druga muca večino časa preživela v notranjih prostorih. Vendar pa smo jo dobili nenamenoma kot zunanjo muco in nebi se mi zdelo primerno, da bi večino svojega časa preživela v hiši, ko pa je bila navajena zunanjega življenja. Sicer pa Liza ( druga muca ) ni pogosto prečkala ceste ( ki ni tako ZELO prometna, saj živimo izven mesta ). Liza je namreč večinoma lovila le ptice po terasi, miši pa je niso tako pritegnile, zato ni pogosto prečkala ceste. Vendar pa mi je še vedno žal, da se nismo že prej odločili za notranjo muco, kot jo imamo danes. Naša Liza tega ni bila vrednaa !!!
.anaBanana.
 
Prispevkov: 11
Pridružen: To Dec 30, 2008 10:38 pm
Kraj: Dobrova

OdgovorNapisal/-a Tinchka » Če Jan 01, 2009 5:35 pm

Od kje pa prihaja Bibi?
Slika
Uporabniški avatar
Tinchka
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: Sr Feb 27, 2008 11:31 pm
Kraj: ŠpG/LJ

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » Pe Jan 02, 2009 1:27 pm

Pa tudi, če bi jaz vedela, da imam take sosede rajši muce ne bi ven spuščala. Ali bi Lizo oddali komu, ki ima primerno okolje za zunanje življenje pa bi sami posvojili muco, ki bi bila izključno notranja.
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm

OdgovorNapisal/-a .anaBanana. » Pe Jan 02, 2009 2:40 pm

Tinchka napisal/-a:Od kje pa prihaja Bibi?


Bibi prihaja iz Ljubljane, natančneje iz Vrhnike. Preko spleta in majhnih povezav od mojega očeta, smo tam našLi vzrediteljico muc Sabino Sebrov, ki poleg ragdollk vzreja tudi muce my coon ( upam, da sem napisaLa praviLnoo :D )
.anaBanana.
 
Prispevkov: 11
Pridružen: To Dec 30, 2008 10:38 pm
Kraj: Dobrova

OdgovorNapisal/-a .anaBanana. » Pe Jan 02, 2009 2:46 pm

Babyjazz napisal/-a:Pa tudi, če bi jaz vedela, da imam take sosede rajši muce ne bi ven spuščala. Ali bi Lizo oddali komu, ki ima primerno okolje za zunanje življenje pa bi sami posvojili muco, ki bi bila izključno notranja.


Vem, kar se tiče tega se popolnoma strinjam s tabo. Naredila sem VELIKO napako, ki jo bom za vedno obžalovala. Vendar pred petimi leti nisem imela ravno takega odnosa, želela sem le, da imamo doma muco, ki jo bom imela neizmerno rada, kar je bilo tudi res. Vedela sem, da muci lahko grozi nevarnost, vendar pa sem bila kar se tiče tega nespametna, in sem skrivoma upala, da sosedje po 1o letih ne bodo imeli več tako trdega srca, da bi pokončali muco. Vendar pa sem se močno zmotila in mi bo za vedno žaL. To je biLa res moja VELIKA napaka, ki mi je biLa trda šoLa.
.anaBanana.
 
Prispevkov: 11
Pridružen: To Dec 30, 2008 10:38 pm
Kraj: Dobrova

OdgovorNapisal/-a Tinchka » Pe Jan 02, 2009 6:41 pm

Sabina Šemrov.

Napiše se maine coon.

Aja, pa Ljubljane in Vrhnike res ne moreš kar metati skupaj v en koš :idea:

Aja, še neki: zakaj črko L pišeš vedno veliko?
Slika
Uporabniški avatar
Tinchka
 
Prispevkov: 1493
Pridružen: Sr Feb 27, 2008 11:31 pm
Kraj: ŠpG/LJ

Naslednja

Vrni se na Zgodbe naših muck

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron