Brejost muce brez tačke

vsa veterinarska vprašanja: zgodnja kastracija, kužne bolezni, kožni problemi,...

Moderator: Babyjazz

Brejost muce brez tačke

OdgovorNapisal/-a DobraVolja » Pe Okt 09, 2015 8:16 am

Pred nekaj dnevi sem izvedela za žensko, ki je posvojila mačko s poškodovano tačko. Potrebna je bila amputacija tačke, muce pa ni sterilizirala, ker se ji ni zdelo primerno, da bi muca v kratkem času preživela dve operaciji.
Ker je hotela imeti več mačk, je vzela najdenega mladiča znanke, ki pa ga muca brez tačke ni sprejela. Zato je dopustila brejost te muce in hoče obdržati vse mačke. če pa sem prav razumela vso zgodbo, je bila mačka tik pred tem spet breja, kaj se je zgodilo s tistimi mački, pa ne vem. Za vsak slučaj sem ji omenila, da so zaporedne brejosti preobremenjevanje živali, ki zakonsko ni dovoljeno.
Takšnih "ljubiteljev živali" je vsaj v Pomurju očitno ogromno.

Dopovedovala sem ji, da je mačk preveč, da bi lahko posvojila katerega drugega mačka, in če njena ni sprejela enega, še ni rečeno, da ne bo tudi drugega, če pa je v stiski zaradi tačke ali ima močan nagon po teritoriju, pa bo itak zavrnila vse, tudi lastne mladiče, ko bodo odrasli, in da bi potem za sobivanje itak nujna sterilizacija in kastracija. Dopovedovala sem ji, da sem tudi sama imela muco brez tačke, da vem, da te muce ne zmorejo vsega, kar zmorejo zdrave, tudi povečanje teže pri brejosti bi lahko privedlo do ortopedskih težav.
Žal si ljubiteljica živali ne da dopovedati ničesar, le užaljena je in trmoglavi, da ima ona rada živali in dobro skrbi zanje. Mene pa zanima, če razmišljam prav. Hvala za vaše mnenje, lp!
DobraVolja
 
Prispevkov: 13
Pridružen: Po Jun 22, 2009 6:05 pm

Re: Brejost muce brez tačke

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » To Okt 13, 2015 7:16 pm

Jaz mislim, da je preveč zapuščenih mačk, da bi načrtno vzrejali nove. Jaz pravim sterilizirat. Ok če jih bo res vse obdržala je že super samo po eni strani bi jih pa lahko kup rešila, če ne bi svojih sproducirala... In več legel eno za drugim seveda utruja mačko in da to dopusti to ni zame potem, da lepo skrbi za njo, mora potem poskrbeti NQ vseh področjih..
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm

Re: Brejost muce brez tačke

OdgovorNapisal/-a DobraVolja » Ne Okt 18, 2015 3:06 pm

Se strinjam. Še enkrat ji bom poskušala dopovedati, da ravna narobe in upam, da bo kaj zaleglo, če bo videla tudi druga mnenja. Tudi če bo obdržala vse mladiče, dvomim, da si predstavlja, kakšno je življenje s petimi ali šestimi mačkami, do zdaj pa le z eno in še to krajši čas. Imam šest najdenčkov (seveda so vsi s/k), kar prinaša višje stroške, pa tudi več časa, saj vsak hoče vsaj malo pozornosti le zase.
Hvala za odgovor, lp!
DobraVolja
 
Prispevkov: 13
Pridružen: Po Jun 22, 2009 6:05 pm


Vrni se na Veterinarski kotiček

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron