Stran 1 od 1

Mehko blato pri mački - hrana ali kaj drugega

OdgovorObjavljeno: Po Dec 03, 2018 10:33 am
Napisal/-a Lotti
Pozdravljeni,
sem že marsikaj prebrskala na to temo. Zanimajo me pa vaše izkušnje.

Pred dobrimi 14 dnevi smo dobili mačjega mladiča. Prihaja iz Gmajnic. Tam je bil kastriran. K sebi ga je potem vzela prostovoljka, kjer je maček živel tudi z drugimi mački. Star je približno pol leta.
Mačka smo takoj naslednji dan, ko je prišel k nam, peljali k veterinarju na pregled. Zaradi povišane temperature je dobil 4 doze AB (eno dozo na dva dni), bil je tudi razglisten.
Zdaj pa že kak teden opažam, da ima precej mehko blato. NI ravno driska, ker odvaja 1-2x dnevno. Od petka mu dajemo 3x dnevno pasto ProLac, pa kaj dosti bolje ni.
Je Royal Canin kitten. Kaj je jedel prej ne vem.
Ali je zdaj to mehko blato reakcija na selitev - prve dni je bil namreč zelo bogi, zdaj je ok; ali mu hrana ne odgovarja - kaj naj v tem primeru, zamenjam birkete?
Ali so kaki briketi, ki bi popravili to stanje?

Že vnaprej hvala za odgovore :)

Re: Mehko blato pri mački - hrana ali kaj drugega

OdgovorObjavljeno: Ne Dec 16, 2018 9:18 pm
Napisal/-a VolkD
Zelo težko je doreči kaj gotovega. Situacija, ko muc menja okolje, ko spremeni prehrano in ko je na medikamentih je taka, ki to onemogoča.
Ste se pozanimali kakšno hrano je jedel prej ? To lahko naredite, kaj več pa v tem trenutku ne morete.
Razlogi kot so sprememba okolja in medikamenti bodo počasi izzveneli. Če se situacija ne bo popravila v tednu dni potem ostane samo še hrana, pod pogojem seveda, da ni opaziti kakih drugih bolezenskih znakov.
Vsekakor bo treba do veterinarja, če po tednu ni ne bo bolje.