Stran 1 od 1

Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: So Feb 16, 2013 9:28 pm
Napisal/-a pil0t
Bliža se nakup novega kavča in ne vem za kakšen material naj se odločim. Trenutno imam star kavč iz pravega usnja ampak me pri njem moti to, da je hladen in ga imam zato pokritega z odejo - kar pa je nesmisel, ker s tem pokrijem izgled kavča.

Kakšen material je še primeren v primeru, če imaš dolgodlakega mačka, ki ne hodi ven (je čist)?

Torej opcije so, da spet kupim kavč iz pravega usnja.
Druge opcije pa so še kavč iz blaga, torej mikrofibra ali kaj drugega.

Kako se ostali materiali obnesejo v primeru mačkov v stanovanju (enostavnost čiščenja kavča, kako hitro se prijemljejo dlake nanj in podobno, čiščenje od umazanij ljudi...)?

Zanima me tudi kako hitro se ostali kavči obrabljajo kjer se največ sedi?

Hvala za vašo pomoč.

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Ne Feb 17, 2013 12:43 am
Napisal/-a VolkD
Kakšen kavč imate?

En zelo direkten odgovor - raztrgan. Pri treh norih mačkih tudi ni za pričakovat kaj drugega. Torej ob nakupu novega je treba imeti v mislih tudi to - raztrgano dejsto.

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Ne Feb 17, 2013 1:24 am
Napisal/-a rava
Kakšen kavč imate?


isto cvetočo firmo, kot jo ima Volk :lol: :lol: :lol:
nekaj smo še probali limat z dvostranskim selotejpom kao kot obrambo pred praskanjem, pol so nas pa počasi navadili, da je to pač to.

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Ne Feb 17, 2013 11:26 am
Napisal/-a pil0t
moja je na srečo bolj umirjena in ne praska po kavču in drugem pohištvu. Tako, da se tega ne bojim.

Če odštejemo praskanje... kakšen kavč je OK če imaš mačko?

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Ne Feb 17, 2013 1:34 pm
Napisal/-a rava
iz firbca sem malo pogledala po forumih.
kot pri vsaki stvari, je mnenj približno toliko kot ljudi :roll: :lol: :lol:

morda bi bilo vprašanje smiselno postaviti na kakem res množičnem forumu (npr. med.over.net), kjer se motajo tudi zelo natančne gospe in če so take zadovoljne, potem material res špila.

kolikor pa na hitro lahko presodim, se kot alternativa usnju največkrat pojavlja mikrofibra višjega cenovnega ranga (alcantra, carabu ...).

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Ne Feb 17, 2013 1:54 pm
Napisal/-a gordi
Naš kavč je star že več kot deset let in nič spraskan. Mojim mačkonom se tu pa tam sicer zdi fajn malo praskat po njem, a se ne pozna. Material so neka sintetična vlakna, zelo trpežna zadeva, ki se ne naelektri in se tudi dlake ne prijemajo preveč. Lahko ji kar z roko dol zrolaš ali pa lepo posesaš. Ne vem, pa če se še da dobiti take materiale. Mi jih zmeraj iščemo, ko na novo preoblačimo taboret, ki smo ga namenili mačkam, pa nam še ni uspelo najti nič podobno trpežnega. Kavč je pisan, zeleni in rjavi odtenki, tako da se tudi kaka umazanija ne pozna. Ta starejša sploh ne hodi na kavč, spi obvezno na postelji, ta drugi pa je tako priden, da ko si izbere svoj prostor na kavču, hodi zmeraj tja. Tisti prostor je rezerviran zanj (trenutno je to fotelj). Tam pač pokrijemo s kako rjuho ali brisačo, ki jo operemo vsak teden, kavč še vredu posesamo in je zadeva rešena. Za tisto malo dlake in nekaj umazanije se pa sploh ne sekiramo. Dlako tako nosimo na vseh oblačilih s sabo.

Re: Kakšen kavč imate?

OdgovorObjavljeno: Pe Mar 01, 2013 9:06 am
Napisal/-a kaalen
Jst sem mela usnjenega pa so ga mali macki spraskali... niso vsi praskali, ampak dva ali trije pa so se nasli in tisti so naredili dovolj skode :lol: Se nisem prevec sekirala ker je bil itak kupljen rabljen. Usnje je fajn ker ga lahko enostavno obrises ce se ti kaj polije, dlake pa se ravnotako vidijo na njem in jih moras ali posesati ali pa pobrisati dol z krpo. Ampak tudi meni ni bilo vsec da je pozimi hladno, poleti pa se ti koza lima na usnje.

Potem sva kupila crnega iz microfiber materijala. Razlika je v tem da ga moram recimo enkrat na teden ali vsaj na 14 dni posesat, kar tudi ni tak problem, ker smo itak vsi v druzini pujsi. Materijal mi je ful bolj vsec, ker je tak prijeten, mehak. V kratkem ga bom morala malo bolj temeljito spucati, ker se navlece vonja, ce se po njem valjas presvican. Spucala ga bom kar s tistim cistilom ki je sicer za preproge, v spreju ki se speni, pa ga potem posesas. Ce recimo polijes sok ali kaj drugega ni problem, ker ga samo obrises z vlazno krpo, ce pa ga popacas s kaksno paradiznikovo omako moras pa malo bolj zdrgnit dol.