Stran 1 od 1

Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Sr Mar 20, 2013 11:53 am
Napisal/-a trolika
Pozdravljeni! Potrebujem nasvet!
Moja mackona obozujeta balkon! Na zalost pa se je vecji odlocil da je super skakati na ograjo in od tam opazovazi svet. Zivimo pa v 3.nadstropju in me je groza, da bi mu spodrsnilo in bi padel, zato ju samih ne puščam več na balkon , kar jima seveda ni všeč. Rada bi dala nekakšno mrežo ali nekaj kot zaščito čez odprtino balkona, da maček ne bi mogel več skočiti na ograjo. Odprtina je večja saj je kar velik balkon. Kakšne predloge imate? Hvala.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Sr Mar 20, 2013 2:59 pm
Napisal/-a Babyjazz
Zamrežiš blakon, seveda. Pa kupiš mrežo lahko kar v Bauhausu ali podobnih trgovinah.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 1:12 am
Napisal/-a rava
midva sva zamrežila z vrtnarsko mrežo z okenci 5x5cm.
okoli in okoli sva najprej naredila lesen okvir, na katerega sva potem s pištolco za klamfe pritrdila mrežo.

zelo sem zadovoljna, da sva okvir ornk pritrdila, ker se po mreži precej skače in pleza.

Slika

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 7:51 am
Napisal/-a trolika
Tudi jaz bi ga rada takole pritrdila v steno, ampak sem najemnik pa ne smem, pa se cez par mesecev se selimo in ne bi delala nevem kaj. Mora pa biti fiksirano ja, ravno zaradi plezanja.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 10:55 am
Napisal/-a rava
trolika napisal/-a:Tudi jaz bi ga rada takole pritrdila v steno, ampak sem najemnik pa ne smem, pa se cez par mesecev se selimo in ne bi delala nevem kaj. Mora pa biti fiksirano ja, ravno zaradi plezanja.


hm.
mogoče bi imel naš VolkD kako idejo, kako bi se zadeva izvedla brez vrtanja.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 11:42 am
Napisal/-a trolika
Popoldne bom pripela sliko balkona za lazjo predstavo in pomoc, ker imamo cez fasado se neke plosce za izolacijo ali nekaj.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 5:00 pm
Napisal/-a VolkD
trolika napisal/-a:Popoldne bom pripela sliko balkona za lazjo predstavo in pomoc, ker imamo cez fasado se neke plosce za izolacijo ali nekaj.

Ja sam sem sicer tip človeka, ki mu rečejo sam svoj mojster. Ampak brez da bi videl kako je balkon narejen, bi težko svetoval. Se pa da marsikaj narediti z relativno malo finančnega vložka.

Par namigov. Za dobro pritrditev je mogoče uporabiti tudi najlon+ purpen. Najlon zato, da se purpen ne prime na omet. Purpen tako stisne okvir mreže, da ta potem ne zdrsne nikamor. Ko se stvar demontira je na žalost precej destruktivno. Treba je prežagati lesen okvir mreže.
Druga možnost je ta, da se naredi okvir nekoliko večji, kot je odprtina. Tak okvir potem dvignemo, a ker je "prevelik " ne gre povsem v navpično pozicijo. Ostane malo nagnjen v balkon. Z letvico točno določene dolžine potem tak okvir zagozdimo, da se ne zvrne v notranjost balkona.

Ko dobim slike balkona bom pa zrisal kakšno primerno konstrukcijo, ki se jo bo dalo kasneje odstraniti brez posledic za balkon.

Eno tako konstrukcijo sem že tudi sam naredil prijatelju, sicer ni bila za muce ampak za komarje, se je pa dobro obnesla.

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Če Mar 21, 2013 7:06 pm
Napisal/-a trolika
Evo slika balkona in slika uzivancije na balkonu. Ko so susile na balkonu naceloma ne smeta biti tam, to je bila izjema. Ni ga pa ustavil niti ta slamnati senčnik ker je še vseeno skakal na ograjo tako da bi moralo biti nekaj bolj trdnega. Se veselim predlogov. Hvala!

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: Pe Mar 22, 2013 1:12 am
Napisal/-a zuzek
ograjo, okoli pa okvir okvir pa se prilima z ustreznm lepilom, da se ob selitvi samo odtrga pa postrga lepilo dol

spodnji del pa kar ograjo na že obstoječo ograjo

Re: Mreža za zaščito

OdgovorObjavljeno: So Mar 23, 2013 1:46 am
Napisal/-a VolkD
Ja, jaz bi naredil okvir. In to kar iz Aluminijastega profila. Je trajno in se da predelat za kje drugje. Okvir bi naredil po višini ene 5 do 7 cm višji, kot je višina balkona. Na ta način bi se ob postavitvi, okvir zagozdil v strop. z dodatno oporo bi preprečil, da pade nazaj (ena dodatna aluminij palica). Na ta način lepljenje nebi bilo potrebno, okvir se hitreje demontira. V kotu okvirja se Al profil učvrsti z kotniki in vijaki. Na ta način se okvir hitro sestavi in razstavi. Al okvir ima po celem obodu izvrtane luknjice, ki služijo za vpetje mreže. Celoten projekt nebi smel stat več kot 50 € z mrežo vred.