GLUH PERZIJSKI MAČEK

mijav, prrrr, prrrr

Moderator: Babyjazz

GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a Špeli » To Okt 01, 2013 5:26 pm

Pozdravljeni!
Doma imamo 6 mesečnega belega mačkona, perzijca. Že odkar ga imam, je gluh.
Zanima me, če ima kdo izkušnje z gluhimi mački??? Ne vem kako ga naj kaj naučim oz. mu dopovem kaj lahko in kaj ne. Imamo še eno mucico, ki pa sliši in z njo ni problema. Tačko pa je zelo firbčen in nikakor ga ne morem naučiti kam lahko gre in kam ne, medtem ko Megi preprosto rečem NE in zastopi da ne sme tja ipd. Nočem ga udarit, ker sem proti temu. Tako da prosim za kakršenkoli nasvet!!
Drugi ''problem'' pa je njegovo mijavkanje. Prebrala sem, da gluhi mački ravno zato ker ne slišijo jakosti svojega glasu bolj glasno mijavkajo. In pri nas to še kako drži! Mijavka (se mi zdi da) 20h/dan in to tako močno, da je včasih prav moteče. Vem da se to ne da popravit, samo zanima me kako se drugi spopadate s tem. Ker to ni mačje mijavkanje kot ga imajo zdrave mačke, ampak prav nadležno, glasno mijavkanje ki traja lahko tudi po 30 min skupaj. Mačkon je zdrav, redno pri vet., redno ga hranimo z zdravo hrano, ima družbo, ukvarjamo se z njim---tako da iz tega stališča mu po mojem nič ne manjka.

Prosim za kakršenkoli nasvet kako ravnati z gluhim mačkom!!! Najlepša hvala! Špela
Špeli
 
Prispevkov: 1
Pridružen: To Okt 01, 2013 5:19 pm

Re: GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a VolkD » Sr Okt 02, 2013 5:42 pm

Mačke imajo izjemno dobro razvit čut za katerega ljudje največkrat sploh ne vemo, da obstaja. Z tačkami namreč uspejo zaznati izjemno šibke vibracije tal. Na ta način maček dobesedno čuti plen.
Torej, svetujem ti, da namesto ne zacepetaš z nogami. Najprej mu ne bo nič jasno, a kmalu bo dojel, da je to NE !
Za mijavkanje zaenkrat nimam ideje. Pa si prepričana, da nič ne čuje ?
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. www.s5tech.net elektronika
Uporabniški avatar
VolkD
star maček
 
Prispevkov: 665
Pridružen: So Maj 17, 2008 1:01 am
Kraj: Okolica Divače

Re: GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » Če Okt 03, 2013 10:13 am

Namesto ne ga lahko tudi pošpricaš z vodno pištolico, ko bo naredil nekaj za kar nočeš, da počne, seveda tako, da ne bo videl od kje je curek prišel. Z mjavkanjem se boš pomoje morala kar sprijazniti, ker če se ne sliši potem pač ne ve kolk naglas je :-)
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm

Re: GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a Pero » To Jul 15, 2014 11:58 pm

Sicer je stara tema, ampak vsak nasvet prav pride. Nekaj let nazaj sem tudi jaz imel eno gluho mačko. Oglušela je verjetno zaradi udara strele, saj so po celi hiši pocrkali televizorji. Nekaj let je še živela s tem, dokler ni od starostnih bolezni umrla. K sreči živim na mirnem koncu, tako da je bila lahko tudi zunaj kot je bila prej.

To je bilo na stara leta tako da ni bilo problemov s tem da bi po stanovanju počela ''neumnosti'' in se igrala. Z vodo se jaz nebi igral po stanovanju, tudi dvomim da čutijo vibracije tal... Ko bo maček počel neumnosti ga udari po boku, oziroma zadnjih tačkah. Vsekakor NE TAKO MOČNO DA BI GA BOLELO. To ga bo zmedlo in počasi bo zastopil da jih bo dobil v neprimernih situacijah. Daj mu vsake toliko kakšno novo igračo. Tudi ti se igraj z njim da porabi odvečno energijo.S časom bo vse manj aktiven in vse manj mu bo do neumnosti.

Če mijavka ti hoče nekaj povedati, ali pa samo pritegniti pozornost. Poglej če kaj rabi, če ne ga pa vzemi v naročje in ga dobro prečohaj
Pero
 
Prispevkov: 5
Pridružen: Ne Jul 13, 2014 1:20 pm

Re: GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » So Jul 19, 2014 11:00 am

Ojoj kaj imate stanovanje iz cukra, da je to, da uporabiš malo vode tako neprijetno? :wink: zakaj mačke ne bi čutile vibracij, saj še jaz čutim tresenje tal, če kdo močneje udari z nogo ob tla?
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm

Re: GLUH PERZIJSKI MAČEK

OdgovorNapisal/-a VolkD » Ne Jul 20, 2014 4:58 pm

Mačke izjemno dobro čutijo vibracije tal. Tako dobro, da lahko s tem čutom slede gibanju miši, ki je v luknji pod mačko. Tako da ne stresajte neumnosti.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. www.s5tech.net elektronika
Uporabniški avatar
VolkD
star maček
 
Prispevkov: 665
Pridružen: So Maj 17, 2008 1:01 am
Kraj: Okolica Divače


Vrni se na Mijav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron