plašna muca+papagaj

mijav, prrrr, prrrr

Moderator: Babyjazz

plašna muca+papagaj

OdgovorNapisal/-a Madhurii » Sr Nov 12, 2014 2:10 pm

Pozdravljeni!

Verjetno so si tudi muce različne po karakterju. Namreč od petka imamo sibirsko muco,stara je 3 mesece, danes je sreda in se še ni privadila. Verjetno rabi več časa? Sicer prvi dan ni niti jedla, no potem je napredovala po živahnosti, sicer ko jo vzamemo v naročje, prede in mene je celo pričela grizljati in se igrati s prstom, ko je na višini, je kar ok, še celo iz rok vzame hrano, pa tudi ko jo vzamemo v naročje, sicer prede (samo sem prebrala, da je predenje tudi znak razburjenja oz. strahu, ne samo zadovoljstva) in se ne brani preveč, da bi na vsak način hotela iz naročja, samo ko pa je na tleh, je kar dosti divja in se skriva pred nami in piha, ko se ji kateri od nas približa, ni govora, da bi sama prišla blizu, ko ji dajem hrano v posodico, se je danes prvič že približala, samo moram res delati počasne gibe, če ne, se precej ustraši, ne vem zakaj ko je na tleh, piha, ko je pa na višini, pa ne in na tleh vedno zbeži od nas. Zdaj pa ne vem ali jo pustiti nekaj časa na miru (jo ne vzeti dosti v naročje) in počakati, da bo sama prišla k nam, ker sem veliko že poskušala (ne na silo) z igro, pa se žogice kar boji, noče se igrati z igračami, ko ji zakotalim žogico, zbeži stran, tudi ko po tleh s kakšno stvarjo, ribico, ni kot običajna muca, da bi se pričela igrati, največ se igra z lastnim repom in pa glavna motivacija ji je skobčevka (skobčevka je bila pri nas pred muco). Kar je spet drugi problem. Na začetku, ko je bila muca še zelo plašna, se ni kaj prida zmenila za ptička, tudi če je bil spuščen, zdaj imamo pa cele showe. Probam ji govoriti in jo odstraniti, če postane preveč agresivna, tako da ne vem kako naprej. Eni pravijo, da se da privaditi mucka, ko je še mlad, na ptička, samo res ne vem kako, ker dvakrat ga je že skoraj zgrabila. Ko pa nas ni doma, je izgleda vse ok (seveda je takrat ptiček v kletki), kar popade jo in plane na kletko, drugič pa spet ne. Torej eni pravijo, da se da privaditi mucka in ptička na sobivanje, samo mucek mora lastniku popolnoma zaupati in ga upoštevati. To pa kot vidite iz predhodnega besedila, se pri nas še ni realiziralo, torej imamo dva problema, kako udomačiti (socializirati) mucko in pa kako jo navaditi na sobivanje s papagajem. Mož je že čisto nepotrpežljiv, jaz pa mislim, da moramo biti bolj potrpežljivi, vendar se živciram že zaradi tega, ker je mož živčen. Hvala vam za odgovore. lp, Mateja
Madhurii
 
Prispevkov: 1
Pridružen: Sr Nov 12, 2014 11:39 am

Re: plašna muca+papagaj

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » Če Nov 13, 2014 3:19 pm

Predvidevam, da mož že od začetka ni bil najbolj navdušen nad nakupom/posvojitvijo mucka, glede na to, da ni bil pripravljen na sprejemanje takih stvari, ki so običajne v procesu navajanja. Težko je namreč tako, če nekdo ni za in potem take stvari, ki se tistim, ki hočejo muca ne zdijo nič takega njemu zdijo še stokrat hujše, zaradi česar pa se potem sekiraš ti in živčnost verjetno še na muca prenašaš. Predlagam, da zadihate pa si zadevo vzamete bolj na "easy" pa se sprijaznite, da nekaj časa bo pač trajalo. Ker par dni je sigurno premalo za podajaje ocen. Traja lahko tudi par mesecev, da se navadijo. Kje ste pa muca vzeli? Namreč pomembno je poznati tudi njegovo ozadje, da lahko ocenjuješ obnašanje.
Glede sobivanja muca in papige pa ti ne znam svetovati, nisem bila v taki situaciji in tudi zanimala se nikoli nisem za to, ker vem da ne bom imela nikoli papige. Če gledam mojega muca, ko vidi ptiče zunaj čez okno se mu čisto strga, tako da predvidevam, da bi ravnal enako kot vaš. :) Če pa, kot praviš, si brala, da se da navaditi pa postopoma navajaj, pa bo šlo. Mogoče za začetek, ko si napisala, da skače po kletki, da se kletko obesi nekam na steno, da ne bo mogel do nje, ker si predstavljam, da je to kar stres za papigo, da ji neka zver skače po domovanju. Pa recimo, da papigo spustite iz kletke v nek prostor kjer ni muca oz., da za tisti čas muca daste v drug prostor.

Aja glede igračke za muce pa lahko, da jih še ne upošteva, ker je kot pišete še nesproščena. Dostikrat si tudi same najdejo igračko (npr košček papirja na tleh ali pa kakšno škatlo) še posebej mlade muce so zelo igrive in spremenijo vse v igračo, kar jim pade na pamet. :) Mogoče pa vseeno poskusite še z vlečenjem vrvice po tleh, to po mojih izkušnjah pri vseh mačkah ful pali.
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm

Re: plašna muca+papagaj

OdgovorNapisal/-a VolkD » Pe Nov 14, 2014 11:50 am

Soseda ima papagaja, tri pse in dve muci - mačko in mačkona. Nikoli nisem pomislil, da bi to lahko bilo problem. Pri njih je od vedno tako. Pa sem malo povprašal.
No papagaj je nimfa, prišel k hiši v istem tednu kot maček in seveda ni bilo problema. Muca je prišla kasneje. Tudi ni bilo problem, ker jo je maček zanimal bolj kot karkoli drugega.
Kljub temu pravi, da ima nimfa telovadbo le, ko ni mačkov v sobi. Pravi, da nima smisla delati poizkuse, kjer je lahko v trenutku en mrtev. Mačku se namreč ne da ukazati tako kot psu.
Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. www.s5tech.net elektronika
Uporabniški avatar
VolkD
star maček
 
Prispevkov: 665
Pridružen: So Maj 17, 2008 1:01 am
Kraj: Okolica Divače

Re: plašna muca+papagaj

OdgovorNapisal/-a Babyjazz » Pe Nov 14, 2014 10:55 pm

Sej tudi psu se ne da ukazati, če se v njem zbudi nagon po plenu.
Slika
Uporabniški avatar
Babyjazz
 
Prispevkov: 2536
Pridružen: Sr Apr 12, 2006 10:28 pm


Vrni se na Mijav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron